0546-571546 - toets 1 info@huisartsenpraktijkbrockhoff.nl

De jaarlijkse griepprik

Voor wie is de griepprik bedoeld?

De griepprik is bedoeld voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. Zij kunnen bijvoorbeeld een ernstige longontsteking krijgen of uitdrogen. Als u tot een risicogroep behoort, krijgt u het advies om elk jaar de griepprik te halen.

Risicogroepen

De griepprik is bedoeld voor de volgende risicogroepen:

  • Iedereen van 60 jaar en ouder;
  • Mensen met een langdurige hart- of vaatziekte;
  • Mensen met een langdurige longziekte (bijvoorbeeld astma of COPD);
  • Mensen met diabetes mellitus (suikerziekte);
  • Mensen met een nierziekte;
  • Mensen met weinig weerstand door een ziekte of een¬†medische behandeling (bijvoorbeeld mensen met kanker die een chemokuur krijgen): hun lichaam is kwetsbaar, waardoor de gevolgen van griep ernstiger kunnen zijn.

Bent u zwanger en hoort u bij een van deze groepen? Ook dan kunt u de griepprik krijgen.

Niet in een risicogroep?

Zit u niet in een risicogroep en wilt u graag een griepprik? Dan betaalt u zowel de griepprik als het vaccineren. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze kosten (gedeeltelijk).

 

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.