0546-571546 - toets 1 info@huisartsenpraktijkbrockhoff.nl

Spreekuur

Spreekuren bij de huisartsen

Dr. Brockhoff en dr. Gasman

Inloopspreekuur van 07.30 – 08.30 uur.

Het inloopspreekuur is een spreekuur waarvoor u geen afspraak hoeft te maken. Het is bedoeld voor vragen of klachten die snel afgehandeld kunnen worden. Voor problemen die meer tijd in beslag zullen nemen, vragen wij u een afspraak te maken op het afsprakenspreekuur.

Afsprakenspreekuren van 09.00 – 10.00 uur en 14.00 – 16.00 uur.

Om een afspraak te maken voor dit spreekuur, kunt u tot 10.00 uur bellen naar de praktijk. De assistente zal u dan vragen wat uw klacht is. Uw antwoord helpt haar te bepalen hoeveel tijd ze voor u moet reserveren, hoe urgent uw klacht is en of zij u alvast een advies kan geven alvorens u bij de huisarts komt.

Telefonisch spreekuur van 10.30 – 11.00 uur.

Dit spreekuur is bedoeld voor het opvragen van uitslagen en voor kort overleg met de huisarts.

Spreekuur doktersassistente

Anneleen, Annet, Gerdi en Romy  Naast de huisartsen, voeren ook de assistentes een aantal medische handelingen uit. Dat heeft voor u als voordeel dat u sneller terecht kunt voor één van deze handelingen. Voor het maken van een afspraak kunt u tot 10.00 uur bellen naar de praktijk. Deze medische handelingen zijn o.a.:

 • Bloedonderzoek b.v. bloedsuiker
 • Injecties
 • Wondverzorging
 • Hechtingen verwijderen
 • Oren uitspuiten
 • Uitstrijkjes maken
 • Bloeddrukmetingen
 • Wratten aanstippen
 • Urineonderzoek. - Voor het urineonderzoek kunt u uw ochtendurine inleveren tot 09.00 uur. Na dit tijdstip wordt de urine te oud om hieruit nog betrouwbare uitslagen te verkrijgen. Graag uw naam, geboortedatum en uw klachten vermelden op een briefje.

Spreekuur POH-S (Praktijkondersteuner somatiek)

Gerdi en Irma

Gerdi: Haar aandachtsgebied is Diabetes Mellitus. Ook begeleidt zij patiënten die willen stoppen met roken.

Irma: Haar aandachtsgebieden zijn Diabetes Mellitus, COPD/Astma, Hart- en Vaatziekten en Preventie op HVZ, Osteoporose en Ouderenzorg. Ook begeleidt zij patiënten die willen stoppen met roken. Daarnaast heeft zij taken t.b.v. kwaliteitsmanagement.

Spreekuur POH-GGZ (Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg

Verona en Marloes

De POH-GGZ ondersteunt de huisarts bij mensen met psychische en psychosociale klachten, zoals:

 • Somberheid, vermoeden van depressie
 • Angst en spanningsklachten
 • Overbelasting
 • Verlies van een dierbare
 • Relationele problemen in het gezin of daarbuiten

De POH-GGZ kan u helpen door:

 • Het verhelderen van uw klachten en problemen
 • Het geven van voorlichting over klachten, oorzaken en mogelijke oplossingen
 • Het geven van advies over behandeling en verwijzing
 • Kortdurende behandeling of begeleiding in de huisartsenpraktijk
 • Nazorg na behandeling in de GGZ

Spreekuur SOH (Spreekuurondersteuner huisarts)

Annet, Gerdi en Romy

Ondersteunt de huisarts bij het spreekuur door patiënten op haar eigen spreekuur te zien met de van te voren vastgestelde klachten. Deze klachten worden volgens een vastgesteld protocol behandeld. Indien nodig zal de huisarts geraadpleegd worden. Een voorbeeld bij welke klachten u bij haar ingepland kan worden, (dit wordt tevens aan u kenbaar gemaakt): keelpijn, bijholteontsteking/verkoudheid, neusbloeding, huiduitslag, insectenbeten, tand door de lip, teen- en enkelletsel, pijn bij plassen, diverse wonden.

Bloedafname

Anneleen, Annet en Romy

Elke werkdag 7.30u t/m +/- 9.00u kunt u, op afspraak, bij ons in de praktijk bloed laten prikken. Dit geldt alleen voor laboratoriumaanvragen van de huisarts of POH binnen onze praktijk. Het laboratoriumonderzoek wordt verricht door huisartsenlaboratorium Sofa Zorg – ‘Diagnostiek voor u’. Het kan dus zijn dat u deze naam op de rekening van uw verzekering tegenkomt. Wanneer u voor een medisch specialist bloed moet laten prikken verwijzen wij u naar de prikpost van Medlon.

Opleiden

De praktijk werkt mee aan het opleiden van co-assistenten. Zij zijn bijna klaar met hun artsenopleiding. De huisarts kan u vragen of het goed is dat er een co-assistent mee kijkt bij het consult. Mocht u echter bezwaar hebben tegen de aanwezigheid of wilt u liever uw probleem met uw eigen huisarts bespreken dan kunt u dat natuurlijk altijd aangeven.

Ook werkt de praktijk mee aan het opleiden van doktersassistenten en praktijkondersteuners.

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.